Roermond Rocks!

Rockwool innovatief marktleider met steenwol voor 1001 toepassingen

 

De Rockwool Group is wereldwijd marktleider in steenwolproducten. De onderneming levert oplossingen voor energie-efficiënte en brandveilige gebouwen, met een optimale geluidswering en klimaatbeheersing. Maar Rockwool maakt ook producten voor diverse andere sectoren en industrieën, zoals de glastuinbouw, petrochemie en scheepsbouw. De Rockwool-fabriek is een goede klant van Wivé Techniek. Daar zijn we behoorlijk trots op. We spraken daarom met onze vaste contactpersoon bij Rockwool Roermond: de heer Jen Deelstra, Manager Technische Diensten.

 

Kunt u iets vertellen over de fabriek van Rockwool?

Bij Rockwool Benelux hebben we vijf ovenlijnen, waar de grondstof wordt gesmolten en gesponnen tot steenwolvezels met verschillende eigenschappen. Daarnaast zijn er vier confectieafdelingen waar we de vezels verwerken tot een hoogwaardig halffabrikaat of eindproduct. Plus een recyclingfabriek waar we onze eigen afvalstromen verwerken.

 

‘Steenwol zien we terug als kiempluggen, blokken en matten in de glastuinbouw, waar ze tomaten en komkommers direct op ons product laten groeien’

 

 

Veelzijdige toepassing

De meeste mensen kennen Rockwool vooral van de dak- en spouwisolatie, de rollen steenwol die ze in de bouw gebruiken om muren en daken te isoleren. Maar er zijn veel meer toepassingen. Zo maken we ook isolerende platen voor systeemplafonds en speciale ‘pijpschalen’, gebruikt in de industrie om heel hete leidingen te isoleren. Daarnaast zien we steenwol terug als kiempluggen, blokken en matten in de glastuinbouw, waar ze tomaten en komkommers direct op ons product laten groeien.

Ook zijn er zeer ‘dichte’ producten zoals Rockpanel-platen voor gevelbekleding. En tot slot verkopen we onze halffabrikaatvezels voor gebruik in ferrodo materialen als motorpakkingen, koppelingsplaten en remblokken. De vezels zijn goed bestand tegen wrijving en hitte.

 

Hoe kwam u bij Rockwool terecht?

Van huis uit ben ik scheepswerktuigkundige. Ik ben mijn loopbaan dan ook begonnen bij de koopvaardij. Negentien jaar lang heb ik aan boord veel ervaring opgedaan met de toepassing van pijpmaterialen, hogedrukstoom op turbineschepen en slijtage aan zuigers en cilindervoeringen in grote motoren.

Zo ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de eigenschappen van staal en de interactie daarvan met additieven. Wat ik enorm boeiend vind, is de beïnvloeding van kristalroosters in de strijd tegen staalslijtage. Gelukkig krijg ik hier veel vrijheid bij het uitdenken en implementeren van innovatieve oplossingen.

 

Waar bent u mee bezig?

Als technisch beheerder van de productie-installaties is het mijn taak de continuïteit van de productie te garanderen. We behandelen de steenwolvezels veelal in cyclonen, waarbij het materiaal met hoge snelheden en vaak ook bij hoge temperatuur wordt rondgejaagd.

Daar ligt ook de basis van slijtage. Steenwol is heel hard en slijtvast. Zodra het langs andere materialen strijkt blijken die materialen bijna altijd te slijten. Zelfs hardere staalsoorten hebben sterk te lijden van contact met steenwolvezels.

Op microniveau heeft staal een korrelige structuur. Het kalft af door de steenwolvezels, zoals de wallenkant van een beek door het snelstromende water. Om dat te voorkomen, daar ligt dus mijn uitdaging.

 

‘Zo heb ik samen met Wivé Techniek succesvol geëxperimenteerd met toepassing van slijtagebeperkende bekleding’

 

 

Innovatie in product en proces

Rockwool is op vele gebieden bezig met innovatie en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Dat zit als het ware in de genen van het bedrijf. Door te innoveren blijven we ook de concurrentie steeds een paar stappen voor. Doorontwikkeling geldt niet alleen voor de eindproducten, maar zeker ook voor de productieprocessen zelf. Zo heb ik samen met Wivé Techniek succesvol geëxperimenteerd met toepassing van slijtagebeperkende bekleding.

We zijn begonnen met steen en hebben gekeken naar onder meer Widia en tegeltjes van aluminiumoxide. Die zijn echter lastig te vormen langs gewelfde oppervlakken. Tegenwoordig doen we steeds meer met Vautid. De resultaten zijn dermate positief, dat we dit materiaal op steeds meer plekken in het proces gaan toepassen. Zo blijven we bezig.

 

Fijne werkgever

Het plezierige van Rockwool als werkgever is dat ik naar mijn gevoel alle ruimte krijg. Er is ruimte om ook je intuïtie te volgen, nieuwe ideeën uit te proberen en oplossingen in de praktijk brengen. Negen van de tien keer levert het nog wat op ook. En zo niet… We gaan gewoon verder. Ik mag wel zeggen dat de strijd tegen slijtage op dit moment een van de leuke facetten is van mijn werk.

 

Innovatie is de standaard bij Wivé