Slijtagebeperking voor standtijdverbetering

Door slijtage aan dynamisch belaste installaties moet u regelmatig productiestops inlassen om onderhoud te plegen en (bijna) versleten onderdelen te vervangen. In modern technisch asset management probeert u deze productiestops zo lang mogelijk uit te stellen. Dat kan op verschillende manieren.

Zo werken wij aan ‘elastisch onderhoud’ waarbij we op basis van risicoanalyse een reële inschatting maken van de maximale standtijd. Een andere manier is slijtagebeperking: toepassing van slijtvaste materialen om de zwakste schakels in uw proces te versterken.

 

50 jaar ervaring in slijtagebeperking

Wivé is al decennia lang dé specialist in standtijdverbetering door toepassing van slijtvaste materialen. Dat gaat om ogenschijnlijk heel simpele ingrepen. Zoals het vervangen van Hardox schoepen door Wmetaal-W of Wmetaal-C schoepen, het aanbrengen van slijtvast keramiek (Kalocer) in een glijgoot, het bekleden van een droogtoren (cycloon) met keramische tegels, of het aansmeren van een pompbuis met een slijtvaste pasta.

Wat onze inzet bijzonder maakt, is onze enorme ervaring op het gebied van slijtagebeperking, waardoor wij als geen ander weten welke slijtvaste materialen in elke specifieke situatie het beste resultaat opleveren.

 

Wilt u zien wat we allemaal in huis hebben? Gebruik de knoppen in de menubalk rechts boven voor een compleet overzicht van slijtagebestendige producten en hun toepassing in uiteenlopende processen en zelfs specifieke industrieën.

We geven u graag meer uitleg